desfribiladors

Gavà instal·la desfibril·ladors en els seus dos mercats

Gavà ha instal·lat desfibril·ladors portàtils en els dos mercats municipals de la població, al Mercat del Centre i Mercavà.

Els aparells, que poden ser utilitzats per qualsevol persona encara sense tenir coneixements sanitaris, s’han instal·lat en llocs de màxima visibilitat i accessibilitat per tal de ‘cardioproteger’ tota l’àrea comercial.

Pels dos mercats, que sumen 45 parades, passen anualment unes 400.000 persones.

La mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya i les …

Els pros i contres de la depilació làser – ¡Ja arriba l’estiu!

Afaitar-se, utilitzar la cera, la depiladora convencional i l’electròlisi. La depilació sol ser cara i dolorosa, però el làser pot ser la resposta als teus problemes de depilació. Anem a veure els beneficis i contres de la depilació làser.

Com funciona la depilació làser?

Hi ha diversos dispositius làser actualment disponibles, però tots usen la mateixa tecnologia bàsica. Un dispositiu subministra energia làser (calor) al borrissol no desitjat, que penetra a cada bri directament …

medicaments

Sanitat suspèn la venda de 18 medicaments per recomanació d’Europa

medicamentsL’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha acordat suspendre l’autorització de comercialització de 18 presentacions de medicaments després de la recomanació d’Europa sobre la base de la “poca fiabilitat” dels estudis que van permetre que es comercialitzessin.

Segons informa l’AEMPS en la seva pàgina web, la revisió duta a terme per l’Agència Europea de Medicaments (EMA) va concloure que les dades dels estudis realitzats per l’empresa d’investigació índia Micro Therapeutic Research Labs

molecular

Els trucs del càncer per aplanar el camí a les metàstasis

trucsDues de les grans preguntes que es plantegen avui dia els especialistes en càncer són com i per què es produeixen les metàstasis.

Els tumors semblen utilitzar trucs enrevessats per aconseguir disseminar i arribar a diferents òrgans en l’organisme, tot i que encara no es coneixen a fons quines són aquestes estratagemes de colonització.

Recentment, la ciència ha destapat que una d’aquestes estratègies té a veure amb l’aplanament del camí per a la futura …

embarassada

Receptes de tardor per a embarassades

Una alimentació equilibrada prepararà a la dona embarassada per afrontar l’hivern amb salut i aconseguir esquivar els clàssics refredats i la temuda grip.

Les futures mares ja saben que la seva alimentació influirà moltíssim en el desenvolupament del seu nadó, però portar una bona dieta no ha de ser un mal de cap, sinó una cosa senzilla.

embarassadaAquesta només ha de ser proporcionada i adaptada a les necessitats individuals de cadascuna, i tenint en compte …

tabaco

El tabac no redueix l’estrès segons uns estudis

El mite que fumar una cigarreta redueix l’ansietat és desmuntat pels experts, que apunten a disminuir el seu consum en els centres psiquiàtrics.

En els centres de salut mental, els pacients fumen i es calcula que un 10% dels pacients amb malaltia mental van començar a fumar durant un període d’hospitalització. Això es deu al fet que hi ha una cultura del tabac en les cures dels hospitals psiquiàtrics perquè es creu que redueix ansietat …

hombre

Ells també volen saber prevenir un embaràs amb aquesta ‘guia’

Neix la guia masculina de l’anticoncepció davant la demanda cada vegada més gran d’homes que desitgen involucrar-se en la prevenció d’un embaràs no desitjat.

¿S’interessen els homes per l’anticoncepció? Hi ha por al sexe?

Poden o deuen els homes proposar un canvi en el mètode anticonceptiu? Aquestes són algunes qüestions a les quals vol donar resposta la ‘Guia masculina de l’anticoncepció’, idea de sis experts en salut sexual i que està disponible per Internet.…

cervell

El cervell és diferent en persones amb dèficit d’atenció

Els investigadors creuen que el Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) causa alteracions en l’estructura del cervell.

El cervell de les persones amb Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) mostra alteracions en la seva estructura i un nivell de maduració inferior al de les persones de la seva edat que no pateixen aquesta patologia, segons un estudi del grup de treball Enigma TDAH, en el qual ha participat la Vall d’Hebron Barcelona Campus …