Receptes de tardor per a embarassades

embarassada

Una alimentació equilibrada prepararà a la dona embarassada per afrontar l’hivern amb salut i aconseguir esquivar els clàssics refredats i la temuda grip.

Les futures mares ja saben que la seva alimentació influirà moltíssim en el desenvolupament del seu nadó, però portar una bona dieta no ha de ser un mal de cap, sinó una cosa senzilla.

embarassadaAquesta només ha de ser proporcionada i adaptada a les necessitats individuals de cadascuna, i tenint en compte la temporada en què ens trobem.

La tardor, per exemple, és una bona època per consumir aliments amb gran aportació en ferro com navalles, escopinyes i cloïsses.

Les dones embarassades necessiten aproximadament 27 mg de ferro diari davant els 18 mg. que requereixen les dones en edat fèrtil no embarassades.

¿El motiu saps quin es?

La quantitat de sang que circula pel cos augmenta durant l’embaràs fins a arribar a gairebé un 50% més del que és habitual, així que es necessita més ferro per fabricar més hemoglobina per subministrar oxigen i nodrir el creixement del nadó i de la placenta, sobretot durant el segon i el tercer trimestre.

Què mengem aquesta tardor?

A la tardor maduren nombrosos aliments que val la pena incorporar a la dieta, segons Bultó. Les peres, per exemple, estan més sucoses i contenen 4 gr. de fibra per ració; les castanyes i les nous, amb gran valor energètic, i les verdures de fulla verda com la bleda es troben en el seu apogeu i, per tant, amb tots els nutrients.

alimentacióAquestes es poden prendre en puré, incorporant carbassa rica vitamines antioxidants A, B i C. «Els productes alimentaris varien segons les estacions i durant l’embaràs sempre és aconsellable menjar productes del temps», incideix l’experta.

La presència de vitamina C en carxofes i moniatos o en un suc de taronja ajuda a l’absorció de ferro. «Així, una amanida de llenties amb tomàquet, julivert, ceba, pebrot i una mica de tonyina, amanida amb llimona, pot fer que el cos absorbeixi fins a 6 vegades més ferro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *