Pedro Sánchez demana “més autogovern” per a Catalunya

Pedro Sánchez demana més autogovern

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit aquest diumenge al president del Govern, Mariano Rajoy, que, a Catalunya, “farà el que hagi de fer” perquè no ha fet el que havia de fer, “que és parlar, dialogar i trobar una solució política “.

En la seva intervenció en la tradicional Festa de la Rosa del PSC a Gavà i en ple debat pel referèndum de l’1 d’octubre, Sánchez ha respost així a les declaracions del cap de l’Executiu de divendres passat, quan va advertir a Barcelona als independentistes: ” ens van a obligar el que no volem arribar “.

Sánchez ha assegurat al president que “si fa aquest pas i construeix una solució política” comptarà amb el suport “sincer i lleial del PSOE” perquè, hi ha una sortida “per abans i després de l’1 d’octubre, sense necessitat de trencar res”.

Pedro Sánchez demana més autogovern per a Catalunya

Demana diàleg

I aquesta sortida, ha dit, “es diu diàleg, reforma de la Constitució i més autogovern per a Catalunya”.

També ha enviat un missatge de suport i reconeixement als alcaldes i regidors del PSC, als que ha dit: “Sou el millor. Resistiu en defensa de la legalitat als insults i coaccions, esteu suportant una injusta campanya de pressió i assetjament”.

El líder del PSOE també s’ha dirigit als independentistes catalans, als qui ha assegurat que “dividir Catalunya no és estimar-la. Com defensar la unitat d’Espanya no és confrontar territoris per guanyar eleccions”.

“Els uns i els altres”, ha dit, van llançar el ‘bumerang’ per obtenir uns rèdits electorals i ara “aquest bumerang torna a tota la societat, no només a ells, amb enorme duresa”.

Sánchez s’ha mostrat “orgullós” dels seus alcaldes i regidors i els ha dit que “els socialistes mai baixen el cap” perquè el socialisme va néixer per “donar la cara” en primera línia en defensa de la democràcia.

El líder del PSOE ha dit que no és moment de retrets, sigles ni banderes, i sí del “sentit comú, del seny, de persones, més que partits i de solucions, més que d’ideologies”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *