Ells també volen saber prevenir un embaràs amb aquesta ‘guia’

hombre

Neix la guia masculina de l’anticoncepció davant la demanda cada vegada més gran d’homes que desitgen involucrar-se en la prevenció d’un embaràs no desitjat.

¿S’interessen els homes per l’anticoncepció? Hi ha por al sexe?

Poden o deuen els homes proposar un canvi en el mètode anticonceptiu? Aquestes són algunes qüestions a les quals vol donar resposta la ‘Guia masculina de l’anticoncepció’, idea de sis experts en salut sexual i que està disponible per Internet.

hombreEn general, les relacions sexuals s’associen a emocions positives com sentir-se estimat o atractiu, el plaer o la intimitat. Però al voltant d’elles, també hi ha dubtes o temors: les malalties de transmissió sexual (MTS) o la possibilitat d’un embaràs no planificat són els més freqüents, tant en homes com en dones.

La ‘Guia masculina de l’anticoncepció’

Ha estat elaborada pensant específicament en els homes i es basa en l’anàlisi dels seus interessos, dubtes i preocupacions que han observat els professionals sanitaris que hi han participat.

anticonceptiuEntre els temes que aborda la guia es troben com afrontar el procés de comunicació entre la parella en cas d’acudir a la interrupció voluntària de l’embaràs i els mètodes anticonceptius masculins

En aquest sentit, el doctor Ezequiel Francisco Pérez Camps, Cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital de Requena (València), i membre del Patronat de la Fundació Espanyola de Contracepció (FEC) assenyala que entre les relacions sexuals i la necessitat de mètodes anticonceptius ha una relació «molt estreta».

Tot i que l’anticoncepció sempre ha estat fonamentalment una qüestió femenina perquè, ara per ara, ells tenen menys possibilitats de regular la seva reproducció, cada vegada més homes s’impliquen en aquest tema, pel fet que els rols femení i masculí cada vegada es dilueixen més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *