Com reduir l’estrès? Et donem alguns consells per aconseguir-ho

D’acord a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) l’any 2020, l’estrès serà la segona causa de malalties al món; les manifestacions d’aquest patiment van des dels trastorns psíquics com insomni o ansietat aguda fins a les malalties físiques.

Per exemple, problemes musculars i articulars, migranyes, irregularitats en el pes o bé, afeccions a la pell, acne, sequedat o taques, per esmentar algunes. Per aquesta raó Gisele Delorme recomana una alternativa que ajuda al nostre cos a reequilibrar mental i físicament: els massatges, ja sigui amb massatgeadors o de forma manual.

El massatge és una teràpia que permet descarregar tensió, disminuir la pressió arterial i els nivells d’una hormona anomenada cortisol que s’allibera com a resposta a l’estrès.

A més redueix el dolor muscular i estimula el sistema immune.

En una sessió de massatges no només s’obté beneficis físics, ja que tota l’atmosfera del lloc aromateràpia i musicoteràpia ajudarà a aixecar l’ànim, controlar l’ansietat i millorar la qualitat del son.

Altres tècniques per a fer massatges

Hi ha una àmplia gamma de tècniques per als massatges amb diversos olis i instruments (pedres, rodets, raspalls, compreses, etcètera). Un dels massatges més efectius és el terapèutic descontracturant, allibera la tensió muscular en zones com coll i esquena, on es reflecteix l’estrès per passar llargs períodes de temps davant un ordinador i males postures.

Massatges amb pedres calentes

Una altra opció és el massatge amb pedres calentes el qual harmonitza, enriqueix i estimula els camps d’energia mitjançant la sinergia de les pedres i olis essencials. Cal assenyalar, no tots els massatges es realitzen en el tors, hi ha alternatives com la cara on es pot treballar en zona de temples per reduir mals de cap, així com l’efectiu massatge en cuir cabellut.

És important que els olis a utilitzar durant un massatge estiguin compostos d’extractes vegetals com: lavanda, romaní o taronja; a causa que aquests ingredients no només relaxaran els músculs contracturats, també serviran per humectar la pell.

Finalment, en acudir a una clínica a rebre aquestes teràpies cal assegurar-se de la higiene del lloc i que sigui personal certificat, a no ser que te’ls puguis fer a casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *