El cervell és diferent en persones amb dèficit d’atenció

cervell

Els investigadors creuen que el Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) causa alteracions en l’estructura del cervell.

El cervell de les persones amb Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) mostra alteracions en la seva estructura i un nivell de maduració inferior al de les persones de la seva edat que no pateixen aquesta patologia, segons un estudi del grup de treball Enigma TDAH, en el qual ha participat la Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari.

cervellAquesta investigació va analitzar neuroimatges del cervell de pacients amb aquest trastorn i va trobar que 5 estructures del cervell profund són més petites en els que pateixen la patologia.

Publicat a la revista The Lancet

El treball es va basar en imatges del cervell obtingudes per ressonància magnètica de 1.713 pacients amb TDAH i de 1.529 persones sense aquest trastorn, amb edats entre els 4 i els 63 anys, i va buscar diferències en 7 estructures del cervell profund a causa d’un endarreriment en la maduració.

En trobar que el nucli accumbens, el nucli caudat, el putamen, l’hipocamp, el globus pàl·lid, el tàlem i l’amígdala tenen un volum més petit.

Els autors de l’estudi consideren que es pot confirmar que el TDAH és un trastorn del cervell, igual que altres malalties psiquiàtriques, com la depressió i el trastorn bipolar.

tdahD’aquestes zones cerebrals, l’amígdala és l’estructura cerebral vinculada a la regulació emocional i a la hiperactivitat, el nucli accumbens forma part del procés de recompensa i l’hipocamp té un paper en la regulació de la motivació i les emocions.

A més van trobar que la diferència en la mesura de determinades parts profundes del cervell tendeix a desaparèixer en els pacients adults i es descarta l’efecte de la medicació o d’altres patologies en el diagnòstic del TDAH.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *