Capturen a Tenebrós al municipi català de Gavà

catala

Membres dels Mossos d’Esquadra han detingut en un bar de Gavà (Barcelona) a Julio Balader García, ‘el Tenebrós’. Aquest sicari portava a la recerca o captura des de l’abril passat després de ser condemnat a anys de presó per l’assassinat d’Bernardina Montoya, comès setembre de 2011 a El Port.

La localitat de Gavà és un dels llocs que sol freqüentar Balader i ha tornat a la mateixa, tot i que ja havia estat detingut en altres ocasions. Els Mossos vigilaven els voltants del domicili d’un dels seus amics, però no va ser fins dijous passat quan es va deixar veure en un bar i quan els mossos es van adonar que no anava armat, li van donar caça.

Poc més de dos mesos ha durat el periple del Tenebrós des que el passat 17 de març la sala civil i penal del TSJA confirmés la pena de 18 anys de presó. Se’l va condemnar per assassinar d’un tret al coll a Bernardina Montoya a El Port.

Balader havia estat declarat culpable per la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Cadis després del judici que es va celebrar amb jurat popular. Segons la sentència condemnatòria, el 2 de setembre de 2011, l’acusat, es va traslladar des de la localitat de Gavà (Barcelona) on vivia fins a la localitat gaditana, amb l’objectiu d’acabar amb la vida de la víctima que residia en aquest municipi al costat de la seva família.

Així al voltant de les vuit del vespre, «després de vigilar l’habitatge des d’un descampat, va veure arribar a la dona amb el seu marit i, acostant per darrere, li va apuntar amb una arma de foc que no ha estat recuperada i, amb ànim de causar-li la mort, li va disparar a la zona del coll, emprenent la fugida a continuació»

La víctima, de la família dels Celestins, havia fugit a l’agost de 2011 del barri de Sant Llàtzer, a Mèrida, per por que s’executés una venjança per un assumpte de gelosia, tal com va acabar passant.

La sentència va considerar que l’atac va ser «sorprenent, acostant per darrere i impedint tota defensa»

La víctima va morir a conseqüència d’un xoc hipovolèmic posthemorrágico per hemorràgies internes i externes causades per les lesions cervicals patides a conseqüència d’aquest tret.

La defensa de Balader va demanar la seva lliure absolució argumentant que «el dia dels fets l’acusat ni tan sols era a El Port, sinó a Barcelona», qüestió que es va declarar «expressament no provat» durant el judici.

Per tot això, la sentència de l’Audiència va condemnar el processat com a responsable d’un delicte d’assassinat amb traïdoria a la pena de 18 anys de presó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *