Baixen un 6% els actes delictius comesos a Gavà

Baixen un 6% els actes delictius comesos a Gavà

En els últims dotze mesos, els actes delictius s’han reduït a Gavà fins a un 6%. Així ho va confirmar el consistori a la Junta Local de Seguretat celebrada el passat dimecres, en què es va reunir amb les forces de seguretat del municipi per fer balanç i establir les pròximes línies d’actuació prioritària.

La Junta va destacar especialment el descens dels delictes de robatori i furt, així com la notable millora pel que fa als delictes en contra del patrimoni, que també han baixat en un 6,8%.

Per tipologies penals, els delictes que han experimentat una major reducció han estat aquells comesos contra la salut pública. No ha estat així en els delictes contra les persones i contra la seguretat viària, que han pujat lleugerament.

Una altra dada positiva ha estat la disminució dels robatoris amb força, que s’han reduït en un 6,2%. Per tipologies, la Junta ha destacat la minoració de les comeses en domicilis i establiments, tot el contrari que els robatoris a interiors de vehicles i a empreses, que s’han incrementat.Per això des de l’Ajuntament s’ha decidit llançar una campanya per conscienciar els veïns que instal·lin alarmes de seguretat d’alta qualitat i tractar d’evadir els assalts a domicilis

En línies generals, en els últims dotze mesos es van produir un total de 2.346 delictes, pels 2.495 comesos en el mateix període de l’any anterior. Dada que valora positivament l’alcaldessa, Raquel Sánchez, que ha assenyalat que “les dades reafirmen la bona col·laboració entre la Policia Municipal, els Mossos d’Esquadra i altres cossos de seguretat” que operen al municipi.

Durant la reunió, es va parlar també de problemàtiques que s’han detectades i en què se seguirà fent incidència, com les ocupacions delinqüencials o les plantacions de marihuana. En relació a aquest, l’alcaldessa afirma que “s’han detectat pisos en els quals es produïa aquest tipus d’ocupació i es reforçarà en control i la vigilància, per aconseguir eliminar aquesta pràctica delictiva”

Actuacions municipals

Així mateix, la Junta Local de Seguretat va aportar dades referents als serveis realitzats per la Policia Municipal de Gavà, que durant els últims dotze mesos ha gestionat més de 5.700 trucades telefòniques, que han derivat en més de 2.600 actuacions policials.

Per la seva banda, la intervenció administrativa del cos local de policia -activitats administratives gestionades per la Policia Municipal-, ha baixat un 3% respecte al mateix període de l’any anterior.

També es van llançar durant la reunió dades referents a l’APP de Seguretat Ciutadana de Gavà, que ha gestionat un total de 1.388 incidències, un nivell similar a l’anterior període.

Una altra de les tasques de les forces de seguretat municipals és l’organització de sessions formatives, ofertes per la Unitat d’Intervenció Socioeducativa i de les que s’han beneficiat 8.000 persones.

Deures pendents

Pel que fa a les tasques pendents, l’alcaldessa ha donat indicacions a la Policia Municipal perquè s’intensifiquin les intervencions sobre trànsit, tant en controls de velocitat, alcoholèmia i ús del mòbil, com en seguretat passiva.

D’aquesta manera, Raquel Sánchez vol lluita contra un dels principals delictes més comesos a laa ciutat, amb l’objectiu de reduir la sinistralitat i augmentar els índexs de seguretat.

L’alcaldessa ha valorat la situació de seguretat general de la ciutat de manera positiva, però ha destacat la necessitat “de seguir treballant per resoldre aquells temes associats a la convivència i l’ús de l’espai públic”.

Per a això, ha instat municipals i Mossos a “reforçar les tasques de proximitat, fent un treball de mediació per millorar la convivència i incrementar el grau de confortabilitat de la ciutadania”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *